Energioptimering af bolig i Odense

En af de bedste investeringer du kan lave i din lejlighed, er at forbedre boligens varmeøkonomi. En sådan investering kommer ofte mange gange igen, da man måned efter måned betaler mindre i varme.

Samtidig bliver lejligheder meget mere værd, når den skal sælges en dag. Det er nemlig lovpligtigt at oplyse energimærke ved ejerboliger, når de skal sælges. Her betyder det meget for boligens pris, om den f.eks. er energiklasse C eller E.

Især i de større byer kan det betale sig, da boligpriserne generelt er stigende over en lang tidshorisont. Så hvis du f.eks. ejer en bolig i Odense, skal du ikke være bange for at bruge penge på energioptimering, det er med stor sandsynlighed en ganske god forretning.

Husk håndværkerfradraget

En anden god ting ved at energioptimere sin bolig er, at man kan benytte håndværkerfradraget ved en sådan renovering. Håndværkerfradraget er på 15.000 kr. pr. år. Er man gift kan begge ægtefæller benytte et håndværkerfradrag på 15.000 kr. pr. år altså 30.000 kr. i alt.

Hvis man samtidig er lidt smart, så kan man få udført noget af arbejdet i et kalenderår og noget af arbejdet i et andet kalenderår. På denne måde kan man udnytte fradraget 2 gange. Et ægtepar der benytter sig af denne mulighed kan dermed få et fradrag for 4×15000 kr. til arbejdet.

Man skal dog huske på, at det kun er selve håndværkerlønnen, som man får fradraget på. Det gælder ikke på materialerne. Men ofte er energirenoveringer relativt arbejdstunge, hvorfor en stor del af udgifterne er til løn.

Man skal selvfølgelig kunne bevise arbejdet via en regning, så man kan ikke få det lavet som en vennetjeneste og derefter trække fradraget fra i skat. Det skal altså være et håndværkerfirma, som samtidig skriver en specificeret regning, hvor der fremgår arbejdsløn.

Bedre komfort efter energioptimering

kirken i OdenseDet er ikke kun angående kroner og øre, at det er en god ide at energioptimere sin bolig. Indeklimaet bliver også meget bedre, så der ikke er så fodkoldt mere og det ikke trækker med kold luft. God isolering kan således gøre meget for dit hus eller lejlighed i Odense.

Det bliver dermed meget mere komfortabelt at opholde sig i sin bolig, efter at den er blevet isoleret ordentligt. Denne bonus giver rigtigt meget komfort, og kan være med til at forbedre en livsglæde markant.

Har man små børn er det samtidig rart at tænke på, at de ikke skal ligge og lege på et koldt gulv med risiko for at blive syge. Små børn er i forvejen meget syge, så kan man afhjælpe noget af dette via mindre træk i boligen, så er det en kæmpe gevinst for hele familien.

Når man skal vælge en håndværker til at lave energioptimeringen, kan det være en fordel at vælge en lokal håndværker. Man får ofte en bedre service ved at vælge lokalt, samtidig med de kender reglerne og lokalplanerne i netop dit område.

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *