Værd at vide om gummibåde med motor

Hvis man overvejer at anskaffe sig en gummibåd, bør man være opmærksom på, at der findes flere forskellige modeller og størrelser, og man kan desuden få gummibåde med motor. Det kommer først og fremmest an på, hvad man skal bruge gummibåden til, om den skal have motor eller ej.

Hvornår anvender man gummibåde med motor?

Når man nævner ordet gummibåd, tænker langt de fleste garanteret på en lille gummibåd med årer, som børnene kan hygge sig i på søen eller lignende. Men der findes et stort udvalg af gummibåde, og de anvendes til mange forskellige formål.

Gummibåde med motor anvendes f.eks. af forsvaret og politiet til transport, ilandsætning af soldater, m.m. Kystredningstjenesten bruger dem også som redningsbåde, og generelt er mange redningsbåde gummibåde. De anvendes som hjælpebåde for større både. Man bruger dem i forbindelse med vandski, og også til at fiske fra.

Det første man bør overveje er altså, hvad man skal bruge gummibåden til, for det kommer til at afgøre mange ting, når det kommer til gummibådens funktioner.

Tre eksempler på gummibåde

Her er der tre eksempler på gummibåde, som findes både med eller uden motor.

En landgangsbåd bliver ofte brugt til at transportere enkeltpersoner til og fra land, og det er netop derfor, at det kaldes en landgangsbåd. Hvis man er på udkig efter en lille gummibåd med motor, eller uden, der ligeledes er nem at pakke sammen, og fylder minimalt, er den det rigtige valg. Den har dog en ret stor slæbemodstand efter større båd.

En sportsgummibåd kan man ligeledes få med eller uden motor. Den er derfor god som en robåd, men anvendes tit med en motor på 4 hk. – 30 hk. Kølen er oppustelig, og er placeret mellem gulv og bundens gummidug. Den har mindre slæbemodstand end en landgangsbåd. Den fås i forskellige størrelser, og man kan derfor nemt finde en sportsgummibåd, der passer til ens specifikke behov.

En RIB eller RHIB er en båd, hvor stabilitet og hurtighed forenes. Oftest anvende denne type af militære styrker eller af redningsorganisationer. Som navnet antyder er det en rigid/stiv båd (Rigid Hulled Inflatable Boat) med et oppusteligt skrog. Den har glasfiberskrog og pontoner med luft på sider og stævn. Det er en hurtig og stabil gummibåd, der kan have en påhængsmotor fra 15 hk. til 75 hk. Med denne bådtype, er det vigtigt, at bådens størrelse og motor passer sammen, da den ellers kan blive meget ustabil, og motorkraften ikke udnyttes til fulde.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *